U wordt afgemeld door de webserver over  seconden wegens inactiviteit. Aanpassingen worden niet opgeslagen. Klik hier om aangemeld te blijven.

Welkom op de site van LeesLETTERS, de (web)winkel met alles over (leren) lezen.

LeesLETTERS is voor leerkrachten, ouders, leesspecialisten, lees-coördinatoren, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, remedial teachers, taalvrijwilligers, docenten alfabetisering, alfabetiseringscursisten en boekenliefhebbers.

facebook twitter linkedin

Achter de schermen

Ik ben Elseline Knuttel (1955), oprichter en eigenaar van leesLETTERS. Ik heb na een onderwijs- en bibliotheekloopbaan gekozen voor een ander aspect van het boekenvak, namelijk het uitgeven van boeken. Sinds 1995 heb ik mijn eigen uitgeverij, De Inktvis, waarmee ik me sinds 2000 heb toegelegd op boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. In 2012 rondde ik mijn Masteropleiding (SEN) Dyslexie- en Leesspecialist af, met als onderzoeksonderwerp 'theaterlezen voor zwakke lezers'. Deze opleiding inspireerde mij tot het ontwikkelen van de leesspeciaalzaak leesLETTERS. In de winkel - en daarbuiten - verzorg ik presentaties, gastcolleges, inspiratiesessies en workshops over speciale aspecten van het leren lezen, zoals makkelijk lezen, dyslexie, leesmotivatie en theaterlezen.

De winkel leesLETTERS is gevestigd als 'winkel in de winkel' in Kinderboekwinkel de Giraf, met wie ik nauw samenwerk. Samen hebben we een rijk aanbod aan kinderboeken voor zwakke én goede lezers!

 

  

 

In de pers

 

Hieronder enkele artikelen over mij en mijn werk: In Droomdebuut (2010) staat een interview over mijn uitgeverij De Inktvis. Het boek Droomdebuut, waarin 18 portretten van boekenvakkers, is verkrijgbaar in deze webwinkel en in de boekhandel.


In de Dordtenaar van 23 maart 2011 staat een interview over de start met de winkel LeesLETTERS.


Op 25 maart 2011 werd de winkel feestelijk geopend.

 

 
Op Leesplein, de website rond kinder-, jeugd- en jongerenboeken van Stichting Bibliotheek.nl, staat een interview in het novembernummer 2011.  

 

Juni 2013 verscheen er een portret van mij en mijn winkel in Boekdelen, een tijdschrift voor leesclubleden.

 

In juni 2013 verscheen tevens een artikel van mij over theaterlezen, in Remedial Teaching.

 

grootst groter normaal

openingstijden

dinsdag 10.00-17.30 uur
woensdag 10.00-17.30 uur
donderdag 10.00-17.30 uur
vrijdag 10.00-17.30 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur

of kijk in onze webwinkel

Speciale vragen?