U wordt afgemeld door de webserver over  seconden wegens inactiviteit. Aanpassingen worden niet opgeslagen. Klik hier om aangemeld te blijven.

Welkom op de site van LeesLETTERS, de (web)winkel met alles over (leren) lezen.

LeesLETTERS is voor leerkrachten, ouders, leesspecialisten, lees-coördinatoren, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, remedial teachers, taalvrijwilligers, docenten alfabetisering, alfabetiseringscursisten en boekenliefhebbers.

facebook twitter linkedin

Hulpwaaier dyslexie

6f0e84b9-9586-4b14-a3fa-b227a7035657-hulpwaaier-dyslexie_SITE.jpg
e7786a0b-cbf1-415c-ba70-fa7be93bfa0e-Dyslexie-waaier-open.jpg
Hulpwaaier dyslexie

Hulpwaaier dyslexie

€ 14,95

Deze Hulpwaaier Dyslexie biedt handige tips en strategie├źn.


Aangenomen wordt dat 5-10% van de kinderen dyslectisch is. Praktisch houdt dit in dat in elke schoolklas 1 à 2 leerlingen zitten met dyslexie. Het is belangrijk dat bij deze kinderen de dyslexie tijdig onderkend wordt om problemen te voorkomen. Er zijn speciale dyslexieprotocollen voor de school ontwikkeld, die de leerkracht hierbij kunnen ondersteunen.

 

Naast deze formele aanpak is de Hulpwaaier Dyslexie een handzame aanvulling die als naslagwerk kan dienen op school, in de RT-praktijk, maar ook thuis. In overzichtelijke secties worden onderwerpen als hulp in de klas, werken naar een diagnose, maar ook mythes en feiten op een rijtje gezet. Ook worden tips en adviezen gegeven over effectieve hulpmiddelen en methoden, en wordt er aandacht besteed aan de actuele criteria die gelden voor doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp (zoals beschreven in het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling).


De waaier is samengesteld door Marjolein Naaktgeboren en Sonja Prins
Marjolein Naaktgeboren-Holvast (M-SEN) begeleidt vanuit haar eigen praktijk kinderen met leer- en gedragsproblemen, waarvan dyslexie een onderdeel is. Tevens werkt ze samen met 12-Learn, praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie.
Drs. Sonja Prins is klinisch kinder- en jeugdpsycholoog en leerkracht basisonderwijs. Vanuit haar psychologiepraktijk, gericht op kinderen met leer- en/of gedragsproblemen, is ze o.a. gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen met ernstige dyslexie. Tevens werkt ze samen met 12-Learn, praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie.


Uitgave van Pica.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorieën:

Dyslexie / Over dyslexie - voor ouders

Dyslexie / Over dyslexie - voor leerkrachten

Dit artikel is te vinden in de webwinkel onder:

dyslexie (19)

grootst groter normaal

openingstijden

dinsdag 10.00-17.30 uur
woensdag 10.00-17.30 uur
donderdag 10.00-17.30 uur
vrijdag 10.00-17.30 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur

of kijk in onze webwinkel

Speciale vragen?