U wordt afgemeld door de webserver over  seconden wegens inactiviteit. Aanpassingen worden niet opgeslagen. Klik hier om aangemeld te blijven.

Welkom op de site van LeesLETTERS, de (web)winkel met alles over (leren) lezen.

LeesLETTERS is voor leerkrachten, ouders, leesspecialisten, lees-coördinatoren, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, remedial teachers, taalvrijwilligers, docenten alfabetisering, alfabetiseringscursisten en boekenliefhebbers.

facebook twitter linkedin

On reading

On reading

On reading

€ 24,95

Een goede fotograaf weet altijd op het perfecte moment af te drukken. André Kertész (1894-1985) was een fotograaf die daar een perfect voorbeeld van is. Hij zei daar zelf ooit over: "Iedereen kan kijken, maar dat betekent nog niet dat je dingen ook zíét". Kertész zag de situaties, drukte af en wist ook meteen dat hij beet had.  

Zijn boek On Reading is inmiddels een klassieker onder de fotoboeken, en het is dan ook zeer terecht dat het werd heruitgegeven door WW Norton, in een mooie hardback-uitvoering, met de foto's prachtig in duotone afgedrukt. Een perfect cadeau is voor iedereen die van lezen (en van fotografie) houdt.  

In dit boek wordt door iedereen gelezen, en op de meest onverwachte plekken. De Parijse kade die Kertész in 1963 fotografeerde lijkt, doordat hij in dit boek terechtkwam, zelf bijna een opengeslagen boek te worden. En zo zijn er in dit boek veel meer foto's te vinden die een glimlach oproepen. De kinderen op de bovenste foto werden ook in Parijs gefotografeerd, maar dit keer in 1929. Het boek bevat zesenzestig foto's die Kertész maakte tussen 1915 (!) en 1970. Kertész werd negentig, en heeft drieënzeventig jaar lang foto's gemaakt. Als je dat bedenkt zie je hier maar een fractie van zijn oeuvre, maar het is wel een heel mooi pakketje foto's geworden. Terecht een klassieker, die nog steeds weet te ontroeren.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie:

Boeken over lezen / boeken over lezen

grootst groter normaal

openingstijden

dinsdag 10.00-17.30 uur
woensdag 10.00-17.30 uur
donderdag 10.00-17.30 uur
vrijdag 10.00-17.30 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur

of kijk in onze webwinkel

Speciale vragen?