U wordt afgemeld door de webserver over  seconden wegens inactiviteit. Aanpassingen worden niet opgeslagen. Klik hier om aangemeld te blijven.

Welkom op de site van LeesLETTERS, de (web)winkel met alles over (leren) lezen.

LeesLETTERS is voor leerkrachten, ouders, leesspecialisten, lees-coördinatoren, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, remedial teachers, taalvrijwilligers, docenten alfabetisering, alfabetiseringscursisten en boekenliefhebbers.

facebook twitter linkedin

Zo tollig en zwarrig - boek

Zo tollig en zwarrig - boek

Zo tollig en zwarrig - boek

€ 19,95

Nog enkele exemplaren leverbaar!
Op aanvraag is het ook te leen bij de bibliotheek.

Eveneens leverbaar: setje kaarten Zo tollig en zwarrig met in 4 A-viertjes een toelichting bij de taal van Nico en de beelden van Jan Stroeve.


In Zo tollig en zwarrig zijn zinnen te lezen van Nico, die zich na zijn 95ste jaar - van de ene op de andere dag - in een andere taal ging uitdrukken.

‘Het wordt een tammende weg met fijn en schik en zolf’.

De zinnen werden opgetekend door Elseline Knuttel die zich verwonderde over Nico’s nieuwe taal, die soms grappig maar vooral ontroerend en onverwacht poëtisch bleek. Jan Stroeve raakte hierdoor zo geïnspireerd dat hij de zinnen voorzag van illustraties die in al hun raadselachtigheid de dialoog aangaan met de zinnen. In het boek wordt door Klaas Driebergen een vergelijking gemaakt tussen de zinnen van Nico en de taal van Marten Toonder. Filosoof Chris Doude van Troostwijk zet Nico’s waantaal in het licht van onderlinge communicatie.

Een boek voor wie met taal- en spraakstoornissen te maken heeft vanuit de zorg voor ouderen of mensen met afasie. Maar vooral een boek over taal en communicatie, over zin en onzin, voor ieder die zich wil laten verwonderen door de schoonheid van niet-bestaande taal en de betekenis daarvan. 

ISBN 9789050481755

Uitgave Philip Elchers.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie:

Zo tollig en zwarrig / Zo tollig en zwarrig - waantaal van Nico

grootst groter normaal

openingstijden

dinsdag 10.00-17.30 uur
woensdag 10.00-17.30 uur
donderdag 10.00-17.30 uur
vrijdag 10.00-17.30 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur

of kijk in onze webwinkel

Speciale vragen?