U wordt afgemeld door de webserver over  seconden wegens inactiviteit. Aanpassingen worden niet opgeslagen. Klik hier om aangemeld te blijven.

Welkom op de site van LeesLETTERS, de (web)winkel met alles over (leren) lezen.

LeesLETTERS is voor leerkrachten, ouders, leesspecialisten, lees-coördinatoren, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, remedial teachers, taalvrijwilligers, docenten alfabetisering, alfabetiseringscursisten en boekenliefhebbers.

facebook twitter linkedin

Theaterlezen
Volg theaterlezen!

facebooktheaterlezen


Bij theaterlezen nemen twee lezers (of meer) de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. De lezers voeren eigenlijk samen een toneelstukje op, maar dan zonder podium, decor, grootse gebaren of rekwisieten. De teksten bestaan voornamelijk uit dialogen, zodat de lezers elkaar steeds afwisselen.

Theaterlezen is leuk voor iedereen: jong en oud en goede en minder goede lezers. De meerwaarde voor zwakke lezers is de kans op succeservaringen bij het lezen. Theaterlezen is evidence based geschikt als leesinterventie. Theaterlezen bevordert het 'vloeiend lezen' (lezen met begrip en intonatie) en het leesplezier.Kijk hier voor:


- informatie over theaterlezen

- workshops - trainingen theaterlezen

- theaterlezen en sociale media

- tips voor theaterlezen

- onderzoek naar theaterlezen

- theaterleesfeest

- gratis downloads van theaterleesteksten

- theaterleesmop

- zomertheaterlezen

- nieuwe reeks theaterleesboeken:- theaterleesboeken in onze webshop


facebook theaterlezen linkedinDeze site is een initiatief van Elseline Knuttel, Master SEN (taal/dyslexiespecialist). Zij studeerde af op een onderzoek naar de mogelijkheden van theaterlezen voor zwakke lezers.
Elseline Knuttel ontwikkelt de volgende activiteiten m.b.t. theaterlezen:
- workshops en trainingen
- uitgeven van theaterleesboeken in haar uitgeverij De Inktvis
- promoten van theaterlezen via FB, Twitter en via deze (web)winkel www.leesletters.nl


grootst groter normaal